Идеи за бизнес край морето

Определено всеки човек, който е предприемачески настроен, се е побалзнил в един момент от живота си да помисли какъв бизнес би могъл да направи на родното ни Черноморие. Защо това е така? Отговорът е, че е много просто и лесно, ако имаш бизнес нюх и идеи. Става въпрос за три или четири месеца, в които можеш да изкараш за кратко много пари. Това е така, поради простата причина, че когато човек е на почивка той консумира по много и от всичко.

Ето и някои от най-успешните бизнеси край морето

Продаване на сладолед

Става въпрос за онези мобилни хладилници, които можете да види на алеята край морето, по главната улица или в морската градина. По всяко време на денонощието, във всеки един момент, малки и големи искат сладолед. Той носи сладост и прохлада в топлите дни и е един почти гарантирано успешен бизнес.

Продаване на студени напитки и бира

Вариантите могат да бъдат два – или да обособите определено място с хладилници, от което да го правите или да предлагате тази услуга с хладилни чанти на плажа. Мъжете особено много се изкушават от идеята една студена биричка да пристигне точно до тях на хавлията.

Продаване на захарен памук, бонбони и детски играчки

Обикновено това са сергийки, които са разположени  в близост до други такива и са именно тези, които не могат да бъдат подминати от семейните хора. Децата винаги искат нещо за хапване или някоя дрънкулка, с която да играят, а обикновено родителите не отказват, когато са отишли да разпускат.

Магазин за сувенири и бижута

Това е като почти задължителна дестинация. В последния или предпоследния ден от почивката, задължително се купуват сувенири и подаръци за близките.

Фотографски услуги

В днешните времена на снимки и социални мрежи, това е една добра ниша за бизнес. Ако имате качествена техника за заснемане, можете само да помислите как да направите услугата атрактивна. Класиката в жанра са т.нар. фото кътове, които предлагат определени декори и костюми. Друг вариант са хората в костюми, с които можете да се снимате на плажа или екзотични животни, които носят. Във всички случаи това, което правите ще е нещо различно от просто обикновена снимка, а това привлича потребителите.

Продаване на тестени изделия

В българската действителност това е друг много печеливш бизнес на морето – закуски, пици и дори дюнери. От една страна е лесно да минеш и да си ги вземеш сутрин, когато си се запътил към плажа и нищо няма да им стане, ако цял ден стоят в чантата. От друга страна цената им е достъпна и затова са много предпочитани.

Кафе и други машини

Изключително удобно и не изисква наемане на персонал, а само системно зареждане. Около плажната ивица хората постоянно си купуват топли енергизиращи напитки от машини, защото е евтино и удобно.

Масаж на плажа

Накрая ще разкажем за една услуга, която се грижи за здравето и пълната релаксация. Ако сте студент по рехабилитация, ерготерапия или кинезитерапия, това ще бъде дори в полза на тренировка и практика на вашите умения. Ако те изкарали курс за масажист и имате такива умения е отново същото. Трябва да направите една инвестиция в масажно легло и други консумативи, които ще ви трябват и да печелите парите си, буквално с двете си ръце.

Източник: Petel.bg