Протоколите от заседанието на Фед успокоиха Уолстрийт

След негативното начало на седмицата, Уолстрийт отново пое нагоре в сряда. Тревогите на инвеститорите бяха успокоени от публикуваните протоколи от последното заседание на Федералния резерв, в които не се долавя намек, че лихвените равнища може да бъдат повишени по-рано от очакваното.


И докато централната банка не поднесе неприятни изненади, девет от десетте основни индустрии, включени в S&P; 500 приключиха сесията на зелено, поведени от доставчиците на потребителски стоки, с повишение от 1.2 на сто. Паднаха единствено комуналните услуги – с 0.2%.


По-ведрото настроение на търговците се дължеше и на окуражаващото начало на сезона на обявяване на корпоративните резултати за второто тримесечие.


Alcoa Inc. се похвали с по-силни от предвижданото приходи и печалби и дяловете от водещия щатски производител на алуминий скочиха с 5.7% до $15.69.


Интернет компаниите, които отново се оказаха в немилост при спада от понеделник и вторник, обърнаха посоката си на движение. Акциите на Facebook Inc. напреднаха с убедителните 3.5% до $64.97.
American Airlines Group Inc. полетяха с 4.3% до $41.99.

Авиопревозвачът ревизира в посока нагоре оценките си за маржина на печалбите си за второто тримесечие. Reynolds American Inc. се покатериха с 2.2 на сто до $62.67. Британското издание Daily Mail спекулира, че British American Tobacco Plc може да закупи остатъчния дял от производителя на тютюневи изделия. Към момента, BAT държат около 42% от капитала на Reynolds.


В лагера на аутсайдерите за деня, Bob Evans Farms Inc. се сгромолясаха с 4.4% до $47.57. Базираната в Охайо верига семейни ресторанти разочарова Уолстрийт с приходите си за последното тримесечие.
The Container Store Group се сринаха с 8.4 на сто до $24.80, отново след по-слаб от очакваното счетоводен отчет за последния фискален период.


Gigamon Inc. пострада със значителните 32% до $12.29. Разработчикът на мрежови продукти успя да реализира приходи от едва $35 млн. за второто тримесечие, под надеждите на пазара за $40.3 млн.


Citigroup Inc. отстъпиха с 0.1% до $47.38. Инвестиционната банка е близо до споразумение с щатското министерство на правосъдието, според което ще трябва да заплати санкции от около $7 млрд. по обвинения за неправомерни сделки с ипотечни книжа.

Обобщение на Wall street

  • Garmin Ltd. се хлъзнаха с 4.6% до $57.86 след негативна оценка, дадена от стратези на Pacific Crest.
  • В сряда Dow Jones Industrial Average се покатери със 78.99 пункта или 0.5% до 16,985.61, а Standard & Poor’s 500 напредна с 9.12 пункта или 0.5% до 1,972.83.
  • Технологично ориентираният Nasdaq Composite добави 27.57 пункта към стойността си или 0.6% до 4,419.03. Около 5.4 млрд. книжа смениха собственика си на пода на щатските борси или с 8.3% под среднодневния обем на търговия за последните три месеца.