Защо да изберем потребителски кредит?

Взимането на потребителски кредит има няколко предимства. Tой ви дава възможност:

  • Да финансирате свой личен проект без да е необходимо да посочвате за какво точно ще похарчите средствата – почивка, нови мебели за хола, освежаващ ремонт, кола, разходи за новата учебна година и т.н.
  • Да реализирате проекта си веднага, вместо дълго време да спестявате пари за неговото осъществяване
  • Да запазите доходността от депозитите си, а не да ги похарчите
  • Да си осигурите свободата да ползвате спестяванията си за други цели

Когато кандидатствате за потребителски кредит, обърнете внимание, не само на ползите от, него. Вземете предвид и месечните вноски, които ще повлияят на финансовото ви състояние. Затова се уверете, че кандидатстването ви за кредит е добре подготвено и обмислено, че сте наясно с всички характеристики и условия по кредита и че те отговарят на вашето финансовото положение.

Важно е да прецените всички условия за взимането на кредит и да сте запознати с правата ви на потребител. Банките трябва да предоставят на клиента прозрачна и ясна информация относно характеристиките на кредита. Така вие като потребители ще бъдете напълно запознати какви точно са ангажиментите ви. Всичко това трябва да бъде описано в преддоговорната информация към кредита, за който кандидатствате. Също така трябва да ви бъде обяснено, че имате възможност да изплатите своя кредит, частично или изцяло преди изтичането на срока му, без такса.

  • Преди да кандидатствате за потребителски кредит, преценете добре вашите нужди, за да изберете правилно финансовото решение за тях
  • За да определите правилно вашия проект, обърнете се за съвет към вашия личен банков консултант