Какво представлява пътната помощ?

На всеки може да се случи проблем на пътя независимо какво МПС управлява. Не винаги е възможно да решите възникналия проблем самостоятелно или с подкрепата на приятели (роднини, други шофьори и т.н.). В спешна ситуация при авария, бедствие или инцидент, може да се обадите на фирма за пътна помощ.

Какво обхващат услугите на фирмите за пътна помощ?

Всяка фирма е различна и шофьорите трябва да прочетат внимателно списъка, за да се уверят, че избират най-добрата фирма за своите нужди. Повечето компании включват малки ремонти и основна техническа помощ на превозното средство като:

  • Теглене;
  • Зареждане на акумулатор;
  • Смяна на спукани гуми;
  • Отключване на заключен автомобил
  • Доставка на гориво;
  • Услуги с лебедка.

Всяка фирма предлага различни услуги за обслужване и цени за теглене на километър. Компаниите определят своите тарифи за разходи за доставка на консумативи,  отключване на автомобил и други услуги.

Съображения при избор на фирма за пътна помощ

Всеки човек може да попадне д ситуация и да има нужда от пътна помощ. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, когато решавате дали една фирма за SOS на пътя е подходяща за вас:

Възраст на превозното средство: По-старите автомобили са по-склонни да се повредят и трябва да се теглят. Собствениците на нови автомобили са по-малко склонни да използват пътна услуга за теглене.

Разстоянието, което изминавате всеки ден до работното ви място: Ако пътувате до работа дълго, пътувате много по работа или обичате да пътувате за удоволствие, има по-голяма вероятност да ви се наложи да се обърнете към екипите за пътна помощ.

Лични нужди: Някои хора нямат проблем да сменят спукана гума или да си заредят сами акумулатора, докато други хора се нуждаят или предпочитат професионална помощ в случай на тези видове извънредни ситуации на пътя.

Цена: Цените на услугите по пътна помощ обикновено не са много високи, но си струва да се поинтересувате предварително, какви ще са ви крайните разходи.

В крайна сметка решението коя фирма за пътна помощ зависи от вас и от вашия бюджет.