Как се приема конопено масло

Хранителните добавки с конопено масло могат да бъдат както от конопено семе, така и от цялото растение, макар че повечето хранителни добавки съдържат само масла от семената. Маслото от конопено семе съдържа около 30 % омега-3 и омега-6 полиненаситени мастни киселини (ПНМК), които са полезни за сърцето и кожата. То съдържа също така витамини А, D и Е; минерали като желязо, цинк и магнезий; протеини; фибри; флавоноиди; фитостероли – които могат да имат противовъзпалително действие; терпени, които имат противоракови свойства; и флавоноиди, които могат да помогнат за намаляване на риска от сърдечни заболявания.

За да бъде ефективно конопеното масло, е важно да се използва висококачествен продукт. В края на краищата не става въпрос само за съдържанието на THC – маслото от коноп също е важно за лечението на медицински състояния. Но кои масла трябва да търсите?

Днес на пазара се предлагат много различни видове конопени масло, със и без съдържание на CBD. Някои от тях произхождат от растения от рода на конопа, докато други са направени от растения от рода на марихуаната. Няма универсален продукт, който да пасва на всички, когато става въпрос за конопено масло, така че знаейки какво прави един продукт добър, може да ви помогне да изберете такъв, който да отговаря на вашите нужди и бюджет. Ето някои съвети за намиране на най-доброто конопено маслоза вашите специфични нужди:

Какъв вид конопено масло искам ?

Маслото от коноп се предлага под различни форми: капсули, тинктури или топикали (кремове или мехлеми за локално приложение). Всеки вид има своите предимства и недостатъци в зависимост от това какво състояние искате да лекувате с него. Например, ако имате хронична болка или възпаление, произтичащо от нараняване или заболяване, маслото вероятно са най-добри, тъй като осигуряват бързо облекчение, без да предизвикват психоактивни ефекти (като сънливост).

Дозировката на конопеното масло е количеството конопено масло, което приемате, и колко често. Има два различни начина за употреба на конопено масло:

Разгледай колекция от Сертифицирани конопени масла тук: https://pharmpedia.eu/kategoriya/cbd-maslo-oil/maslo-kanabis/konopeno-maslo/

Конопено масло прием

Дозировката на конопеното масло е количеството конопено масло, което приемате, и колко често. Има два различни начина за употреба на конопено масло:

Формулиране на таблетки

Под формата на таблетки конопеното масло се предлага под формата на капсула или меки таблетки за дъвчене. Дозировката се определя от това колко приемате на ден, така че зависи от целите ви и от това колко бързо искате да постигнете резултати.

Локално приложение

Локалното приложение на конопеното масло е, когато го нанасяте директно върху кожата си. То може да се използва навсякъде по тялото ви, включително върху скалпа и лицето. Можете да нанасяте няколко капки директно върху кожата си веднъж или два пъти седмично в зависимост от това какво се опитвате да постигнете с режима си с конопено масло.

Дозировка на конопеното масло

Препоръчителната доза конопено масло е 3-4 супени лъжици дневно. Тъй като конопът е храна, най-добрият начин да го приемате е да го добавите към храната си. Можете да приемате маслото и под формата на капсули или тинктура.

Препоръчителната доза конопено масло е 3-4 супени лъжици дневно. Тъй като конопът е храна, най-добрият начин да го приемате е да го добавите към храната си. Можете да приемате маслото и под формата на капсули или тинктура.

По-долу са изброени някои от начините, по които можете да добавите конопено масло в диетата си:

Смесете го с бадемово мляко, вода или сок, за да си направите смути.

Сложете една супена лъжица конопено масло в чаша вода от 8 унции, разбъркайте и изпийте.

Смесете 1 чаена лъжичка конопено масло с 2 чаени лъжички кокосово масло или зехтин и масажирайте кожата си при нужда преди лягане.

Приемайте 1 супена лъжица конопено масло под формата на капсули веднъж дневно преди лягане (при безсъние).

Богата колекция от конопено масло със CBD може да разгледате на Pharmpedia