Кои обувки са на мода

Кои обувки са на мода ?

Сега светът на обувките е по-разнообразен от всякога, социалните мрежи създават модни тенденции само с един пост. Но някой стилове при дамските обувки завинаги ще си останат предпочитан избор от нежния пол

Помолихме експертите от онлайн магазин за обувки Mes.bg да споделят топла информация за тенденциите при дамските обувки за сезон 2019/2020. И ето резултатите !

Челси боти

Произхода на ботите тип челси се свързва с Англия през далечната 1837 г. Липсата на връзки са ги правили изключително удобни при конна езда, спорт популярен в обединеното кралство. Първите си стъпки на модните подиуми правят през средата ма 20-ти век и до ден днешен са неизменима част от женския арсенал.

Ботите тип челси набират популярност в България през последните няколко години. Това което ги отличава е съчетанието на елегантност и комфорт на стъпалото. Подходящи са за комбинация с дънки, ежедневни рокли и панталони.

Челси боти

Боти с пухчета

Подходящи за зимния сезон, създават усещане за топлота, нежност и елегантност.

Обувки с много връзки

Една от любопитните тенденции при избора на дамски обувки са обувките с много връзки съчетаващи в себе си и остър връх. Подходящи за дамите с по-финна структура на краката, поради своята прилепналост по прасеца.

Обувки с много връзки

Котешки токчета

Стилът е популяризиран от Одри Хелбърн. Едни от най-известните личности фенове на котешките токчета са: Тереза Май, Мишел Обама и Хилари Клинтън

Подходящи както за ежедневна употреба така и за бизнес среда. Съчетават се еднакво добре с дънки, рокли и официално облекло. Създават усещане за женственост и стил.

Котешки токчета

Обувки стил Мери Джейн

За първи път обувките се появяват в тинейджърската мода през 30-те години в САЩ и 40-те години в Европа. В началото са били носени от двата пола, като в последствие се превръщат в предпочитан модел от дамското съсловие.

Обувките стил Мери Джейн представляват дълбоко изрязани обувки с нисък ток,  и една или повече ленти прикрепени в двата края с цел придаване на стабилност на ходилото.

Обувки Мери Джейн

Обувки с квадратен връх

Една от изненадващите тенденции при дамските обувки за сезон 2019/2029. Съчетават се успешно с по-елегантни облекло като костюм, пола или официален панталон.

Дамски обувки с квадратен връх

Еспадрили

За първи път еспадрилите се появяват през 14-ти век, предимно предпочитани от селското население на Испания и Франция.

През 20-ти век те са популярен избор за пролетно / есенни обувки от  нежния пол. Еспадрилите съчетават в себе си лекота и удобство. Перфектен избор  за дънки и ежедневни рокли.

Дамски еспадрили

Сандали на платформа

Най-известният предшественик на сандалите на платформи са обувки с наименование Zoccoli, датиращи от 15-ти век. Моделът е бил проектиран във Венеция с цел да предпазва краката от измокряне.

Сандалите на платформа се появяват за първи път на  модните подиуми ,в Америка,  през 30-те години на 20-ти век.

Сандали с висока палтформа

Боти и ботуши

Вдъхновението в модните дизайнери идва от американските военнослужещи. Практичен, удобен и топъл избор подходящ за студените сезони.

Дамски боти на среден ток

Стилето токчета

Обувки съчетаващи в себе си елегантност, стил и женственост. Задължителен компонент от гардероба на всяка дама.

Дамски обувки стилето