Как да познаем хубавите дамски пижами?

Знаете ли, че близо 60% от хората на планетата страдат или от безсъние, или се оплакват, че вече не могат да заспят навреме, а сутрин се чувстват изтощени и вечно недоспали? А знаете ли, че около 20% от тези случаи не се дължат нито на стрес, нито на някакво здравословно състояние.

Колко е важно спалното бельо за качествения сън?

Много! Според учените голяма част от населението на цялото земно кълбо не получава необходимото количество – забележете и качество – сън! Здравословният сън, от друга страна, играе съществена роля в поддържането на нормално физическо и умствено състояние, то е ключът към положителните емоции, добрата адаптация в живота, успеваемостта в работата, перфектните отношения у дома и какво ли още не…

Това са неща, които мнозина не получават, защото са избрали за спалнята си недостатъчно качествено спално бельо. И тук имаме на предвид както чаршафа, завивките, а дори и матрака, така и дрехите, с които спим. Облеклото за сън може да наруши навиците ни сън, да ни причини допълнителни проблеми като кожни раздразнения и дори алергии. Представяте ли си? А вие си мислихте, че след като никой не ви вижда, можете спокойно да спите със старата си пижама, която не е нито удобна, нито красива, нито дори изработена от качествени материали!

Време е за промяна. Всъщност, сами ще се уверите колко много може да направи за вас и вашия живот, за здравето и директно за съня ви, една наистина практична и комфортна пижама! Преди това обаче…

Да си купим хубава дамска пижама – мисия възможна!

Ще започнем с едно важно уточнение. Изобщо не е необходимо да хвърлите старата си пижама и да я замените с маркова, дизайнерска или просто изключително скъпа нощница. Тайната на хубавата пижама не винаги е във високата цена или името, изписано на етикета. Всъщност, ето какво точно представлява качествената дамска пижама:

  • Тя ви е точна по размер! Пасва ви идеално. Не ви стиска. Не ви е прекалено широка. Никъде нищо не ви пречи, когато се облегнете на възглавницата или заемете любимата си поза за сън. Тя ви е по мярка. Няма нужда от корекции, а ако има – ще ги направите, след като толкова много сте харесали този модел.
  • Като стана дума за визията на дамската пижама, да, тя е важна. Жените са суетни същества. Почти всяка от тях ще изпитва – макар и неосъзнато – неприятна емоция от това, че не изглежда добре. Дори докато спи! Затова, скъпи дами, когато решите да си купите дамска пижама, задължително се съобразете със собствените си вкусове и предпочитания. Оставете се да се влюбите от пръв поглед в дизайна, в модела, в кройката…
  • С материала обаче шега не бива! Там не трябва да има компромиси. Ако искате наистина качествена, практична и най-вече – комфортна – дамска пижама, заложете на някоя от следните материи: памук, бамбук, микфофибър, лен, коприна, сатен, сравнително нежен на допир полиестер.
  • Възможно е да предпочитате отделни пижами за различните сезони. Няма нищо лошо в това. Ако имате лятна и зимна пижама дори си гарантирате, че ще ги ползвате за по-дълго време. При всички случаи, избягвайте да ходите по пижама – дори сега, когато повечето работят от вкъщи – след като се събудите. Имате си домашни дрехи. Нека пижамата си е пижама и единственото подходящо място, на което можете да сложите тази дреха, е именно спалнята, в леглото. В противен случай, пижамата ще събира постоянно микроби, ще се мърси лесно и изобщо бързо ще отиде на боклука.
  • Като заговорихме по темата за поддръжката, трябва да ви предупредим да се осведомите предварително как да перете, гладите и сушите избрания от вас модел пижама. Някои материи са прекалено фини и деликатни и буквално ще бъдат съсипани, ако ги перете на високи градуси. Отделно, те не биха издържали и на сушенето в сушилнята. Ако последният уред е единствената ви опция за сушене на дрехи, по-добре да изберете пижама от по-практична, но същевременно все толкова удобна и нежна на допир материя.

В случай че сте съгласни относно важността на всеки един от тези критерии за избор на дамска пижама и ви очаква пазаруване, можем да ви предложим и конкретно място, откъдето да направите покупка. Разгледайте страхотните дамски пижами тук – https://www.pipilota.bg/pizami.html. Ще останете очаровани от страхотните визии, а след като изпробвате и конкретен модел, ще се уверите и от високото им качество!