Плетене с магия – Ализе Пуфи

Понякога плетенето е лесно като детска игра, друг път е сериозно предизвикателтво, понякога зависи от проекта, а друг път от преждата. Има и такива моменти, в които то е магия, удоволствие, чист процес на наслада. Именно тогава зависи от преждата и ключът към този извор на приятни емоции е Ализе Пуфи.

Тя представлява плюшена прежда за плетене, на външен вид прави впечатление, че е супер обемиста и мека. Усещането ѝ наподобява погалване с кадифе, въпреки, че съставът ѝ е изграден от 100% микрополиестер. Мекотата ѝ е опияняваща и човек иска да се сгуши в този сензитивен допир. Ето защо е изключително подходяща за правене на завивки, бебешки одеяла и пелени, малки килимчета или якета. Във всички тях човек иска да се увие и сладко да заспи или да се наслаждава на зимна картина в студен ден.

Тя е закачлива и провокира въображението на човек, а истинските любители изобретяват всякакви неща от нея по креативни начини. С Ализе Пуфи може да се плете без игли или куки, а само с пръстите, като ссъс специфични движения и техника може да направите голям топъл шал или пък интересно и различно одеяло например. Съставена е от един масивен гердан, който се състои от множество букли, които закачвайки се една за друга правят и структура на избран от вас проект, който освен голям и обемист, е интересен, иновативен и привлича вниманието.

В онлайн магазина на официалния вносител на Ализе, а именно pleta.bg, може да намерите всякакви цветови разновидности на преждата. Сред тях са популярни и приятни пастелни цветове, наситени класически такива и дори прежди с ефект на „напръскване”.

Всичко, което се иска от вас е да пуснете въображението си на воля. Оставете го да импровизира и да създава процес, който идва от дълбочината на съзнанието и преминава през сръчността на ръцете. Любителите казват, че и дете може да се научи да плете с Ализе Пуфи за нула време, като за едва 45 минути можете да сътворите прекрасен шал. Казваме шал, защото като че ли, това е най-популярния продукт, който се прави от тази прежда. Последните няколко зимни сезона шаловете от Ализе Пуфи са тотален хит, като с това Ви даваме идея и за подарък, който да бъде от вашите ръце и искрено сърце.

Източник: https://www.pleta.bg/bg/puffy/