Разлики между електронните наргилета и електронните цигари

Облак ароматен плътен дим – всеки ценител на тютюневите изделия ще ви каже, че удоволствието да потънеш в такъв облак е райско удоволствие. А сред младите хора, желаещи да опитат от всичко през последните години, най-големият хит са заведенията, където може да се докоснат до този облак, присъщ преди само за избрани. И понеже има електронни цигари, защо да няма електронни наргилета?

Електронните наргилета представляват преносими устройства, симулиращи дим от наргиле, но без катран и сажди, което щади белите дробове.

Въпреки първичната визуална прилика и почти еднаквото вътрешно устройство между  електронните наргилета и цигари, всъщност между двете електронни устройства има разлики. Механизмът на действие е изпаряване на сладка течност, съдържаща никотин или не, с помощта на специален нагревател, подобно като при електронните цигари. Електронните цигари често са първият избор за алтернатива за пушене, към която опитващите, се да откажат цигарите, хора прибягват. Електронните наргилета са пък първият избор на ценителите на хубавият дим, които също така и пазят здравето си.

Връзка към министерството на здравеоопазването

По-дълги и по-тесни като форма, електронните наргилета представляват капсуловани устройства, с течност и батерия, предназначени за определен брой вдишвания, след които, за да продължите, е нужно да замените устройството или пък може да смените определената „капсула“ с друга. За разлика от електронната цигара, която отделя слаба ароматна пара, електронното наргиле имитира ароматният и гъст дим на наргиле.

Това се дължи на високото процентно съдържание на глицерин – друга разлика между е-цигарите и наргилетата – колкото повече глицерол има в състава, толкова по-гъста е парата. Като правило, електронните наргилета използват течности с по-ниско съдържание на никотин, което предотвратява усещането за дразнене в гърлото, като разбира се съществуват и опции за по-високо процентно съдържание на никотин, предназначени за страстните пушачи. Все пак парите, вдишани през електронната тръба, се вдишват по-лесно, като дълбоките всмуквания не предизвикват кашлица и образуват дебели и красиви потоци дим. След използване на електронни изпарители, зъбите нямат тъмен цвят, а дъха ви не е неприятен.

Зарядът на батерията на наргилето и количеството течност на марката…….. са изчислени, за да издържат минимум 450 дръпвания, което се равнява минимум на 2 кутии цигари. Използването на електронно наргиле води до по-малко замърсяване на околната среда, тъй като отделеният отпадък от …… се равнява на един филтър от цигара, вместо 40 филтъра на колкото се приравнява.

Ако обичате ароматният пушек, то електронните наргилета са за вас. Защото няма нищо по-хубаво от това да се отдадете на удоволствието!

Източник: Vaper.bg

Връзка към световната здравна организация