Фатални грешки в храненето и тяхната корекция

Ядем често, но порцията в чинията е минимална

Това е основното условие за здравословна диета. Колкото по-скоро този факт бъде приет като аксиома, толкова по-бързи ще бъдат резултатите. Този начин на хранене може да се нарече диета за отслабване.

За да улесните изчисляването на консумираните калории от храната, можете да си водите дневник, в който да записвате целия си дневен хранителен режим. Това може да бъде хартиен тефтер или приложение за смартфон. Това улеснява определянето кой продукт е излишен и ненужен.

Хората често улавят лошото настроение с всякакви екстри. И помага, но не за дълго и следващата порция сладко за поддържане на настроението ще е необходима много скоро. И всичко това е изпълнено с наднормено тегло.

В диетата трябва да има само здравословни храни.

За нормална пълноценна работа човешкото тяло, подобно на автомобил – бензин, се нуждае от висококачествена, разнообразна и здравословна храна. Какво се крие под тази концепция? Диетата на човека трябва да съдържа: протеини (месо или млечни продукти), зеленчуци, зърнени храни, плодове. Ако има папая, банани, авокадо и ябълки и нищо друго, то това е разнообразна диета. Изключение правят хората, които се придържат към диета със сурова храна. Такава диета също има право да съществува.

Храната трябва да се обработва термично във фурната или на пара, като в този случай тя запазва всички необходими витамини.

Диетата трябва да е пълна с фибри (зеленчуци, плодове), това е необходимо за чревната подвижност.

Да пиете достатъчно вода.

Трябва да пиете около два литра вода на ден. Трябва да използвате вода, защото ако пиете чай, сок или кафе, тогава тялото ще трябва да се опита да ги превърне във вода.

Ако премахнете тези грешки от диетата си, веднага можете да се почувствате по-добре. И ако има наднормено тегло, това не е за дълго. Защото комбинацията от здравословно хранене с упражнения е ключът към добрата фигура и здраве.

Източник: https://vsichki-recepti.com/