Нека да игнорираме уикенда и да се ограничим до забързаното ежедневие, когато след приключване на работата рядко имаме свободното време, за да се вдъхновим от вкусни рецепти, когато приготвяме вечерята си.
Дни, в които не ни се иска да ходим по няколко пъти до супермаркета и в крайна сметка отново набираме номера на услугата за доставка. За да избегнете такива моменти и да сте подготвени за бързо фиаско около печката, ето кои съставки и храни никога не трябва да липсват във вашия хладилник
Българска инспекция по храните
С тях винаги в хладилника си ще може да сготвите нещо спонтанно, без да се налага да отидете до най-близкия супермаркет.
Протеинова сила
Почти няма да откриете рецепта, която да не включва този продукт. Яйцата са бързи източници на протеини и могат да се добавят към почти всяко хранене. Сутрин се ядат бъркани яйца, вечер може да ги добавите като вкусна гарнитура към салатата с малко зеленчуци, или да ги консумирате под формата на омлет, като основно. Предимството е, че те се готвят бързо и лесно.
Източник на енергия
Сиренето или кашкавалът също е от съществено значение за вашия хладилник. Ако бързо огладнеете, като източник на мазнини, то помага да овладеете чувството на глад, а ще направите салатата още по-вкусна.
Също като яйцата и сиренето, млякото също е най-добрата съставка за всяко време на деня: сутрин в мюсли или в палачинки, следобед може да изберете чаша мляко като допълнение към сладкиш. Млечните продукти са основна съставка, която определено никога не трябва да липсва в хладилника.
Класическа закуска
Беконът може да не се счита за храна от съществено значение от мнозина. Но ако се замислим за нашите бъркани яйца, спагети карбонара или салата, бързо става ясно, че хрупкавият пържен бекон не само има изкушаващ вкус, но и осигурява мазнини, като по този начин ви дава енергия и в крайна сметка винаги е неразделна част от продуктите, които си струва да имате в хладилника си.
Тайната на баба
Не само във Франция маслото е в основата на гастрономията, защото и навсякъде по света най-вкусните ястия се приготвят с масло. Ако преди се питахме как с баба направи зеленчуците толкова вкусни, сега знаем, че е необходима добра порция масло, за да придаде сърдечна нотка на рибата, месото и зеленчуците. Между другото, маслото е и много по-здравословно от маргарина и други подобни заместители.
По-добре охладено, отколкото консервирано
Замразените зеленчуци не само съдържат повече витамини, отколкото консервираните зеленчуци в повечето случаи, те са и идеалната съставка, за да направят ястията здравословни и разнообразни. Без значение дали грах, спанак, броколи, горски плодове, или тропически плодове – замразените плодове и зеленчуци са идеални като гарнитура към ориза, като съставка за омлет, като основа за хранителен шейк или като заливка върху киселото мляко.
Това са само част от продуктите, с които да заредите хладилника си, следващия път, когато отидете на шопинг в супермаркета. Добра идея е да наблюдавате кои продукти използвате най-често и съответно се изчерпват най-бързо и да се стараете винаги да ги имате в наличност.
Все пак, ако сте пропуснали да се запасите и нямате възможност да откочите до магазина, винаги може да поръчате хранителни продукти с доставка до дома ви: https://www.foodpanda.bg/contents/kaufland.