Уверен избор на детска ученическа раница

Детската раница съпътства всяко дете по време на разходка, игра в парка, посещаване на детската градина или пък за училище. Веселите и готини чанти и раници са най-добрите приятели на децата.

Какви раници харесват децата

Изберете флорални щампи, фигури на животни или любими детски герои, за да зададете тона за щастлив ден. Децата ще оценят удобните каишки и допълнителното съхранение, а здравите материи ще ги правят дълготрайни.

Детето Ви ще бъде най-щастливо, когато върху новата ученическа раница е изобразен любимият му филмов или приказен герой. Една красива и разноцветна детска раница, предизвиква интереса и любопитството на всяко дете. Някой от най- предпочитаните от децата раници, изобразяват герои като Пчеличката Мая, Елза и Ана от Леденото Кралство. А детските раници с лика на Спайдермен и Батман са сред любимите на момчетата.

Съвети към родителите за избор на ученическа раница

От родителска гледна точка, при избора на детска ученическа раница за най-малките, те предпочитат да не отделят толкова средства, защото децата бързо порастват и променят вкуса и желанията си. За жалост, българското образование не улеснява децата, защото техните учебни помагала стават все по-тежки и обемисти. Заради това в последно време се забелязват раници с колелца, подобни на куфари, който са изключително удобни за водене по училищните коридори, но единственият им минус е тегленето по стълбите. Едно от препоръчителните условия за детските раници е отделението за бутилка с вода и кутийка за сандвич.  Голямо предимство са регулируемите дръжки и непромокаемият материал, а задължително е да имат светлоотразителни елементи. Изискванията към ученическата раница е тя да бъде удобна, олекотена, изработена от качествени материали и със светли тонове.

Детските раници за ученици са може би неразделна част от живота на подрастващите и затова , малчуганите трябва да си ги харесват, за да ги носят с удоволствие. Съветът, който може да се даде на родителите е, да не вземат решението да закупуват без децата си. Оставете малките ученици да изберат своята раница, но можете да помогнете като го насочите към най-подходящата.

Ергономичните функции, дебелите, подплатени каишки; S-образна форма или такава, която да му помогне да запази баланса си и дишащ гръб против спарване са малка част от изискванията към ученическата раница. Трябва да сме внимателни, защото наличието на много джобове с цип и отделенията би помогнало на детето да бъде организирано и да не губи личните си вещи в голямата чанта. Най-вероятно ще искате да си спестите по-нататъшните здравословни проблеми и ходенията по доктори, заради гръбначното изкривяване, което може да предизвика една евтина и неергономична раница или чанта за рамо. Ако търсите ученически раници на достъпна цена – не забравяйте за здравето и комфорта на Вашето малко дете или по-голям ученик.

Източник: https://bagsline.bg/ranici