Успешни идеи за създавне на онлайн магазин през 2020 година

7 работещи Идеи за онлайн магазин през 2022 година

Ако мислите за стартиране на нов онлайн магазин, но не знаете от къде да започнете. Тази статия е точно за вас.

Всяко бизнес начинание започва разбира се от идеята, а те е основополагаща за успеха на всеки онлайн бизнес.

Въпреки, че има множество книги и ръководства за това как да стартираме бизнес в интернет, няма формула, която да гарантира успеха ни, но наличието на една страхотна идея увеличава шансовете ни за успех десетократно

Преди да преминем към конкретните идеи за стартиране на онлайн магазин нека да погледнем картинката, за да разберем какви предизвикателства има при създаването на успешен бизнес в интернет.

 • На първо място имаме нужда от изработка на онлайн магазин. По мое лично мнение, най-добрите решения, спрямо спецификите на бизнеса, са отворените системи за код (WordPress, Opencart, Drupal, Magento и т.н.)
 • След като сме избрали платформа, на която да направим нашия онлайн магазин е нужно да изберем и дизайн. За целта има множество разработени теми, които са добро решение с цел оптимизиране на разходите.
 • Избор на продукт. Може би най-важната и трудоемка част целия процес при създаването на онлайн бизнес.
 • Добре е да помисли и как ще използваме палитрата на дигиталния маркетинг(SEO оптимзиация, имейл маркетинг, създаване на съдържание, маркетинг в социалните мрежи ,Facebook страница, реклами в Google и др.) за да промотираме продукта си.
 • Проучване на пазара. След като сме се спряли на ниша и конкретен продукт е добре да изследваме конкуренцията.

Идея за онлайн магазин № 1

Онлайн магазин за дамска козметика

Жените винаги са и винаги ще искат да бъдат по-красиви.

През последните години се наблюдава тенденция за отдръпване на дамската аудитория от козметичните продукти пълни с химикали и обръщане към натуралните и естествени продукти, което дава възможност за създаването на нишови електронен магазин

През последните 5 години се наблюдава растеж от по над 10% на годишна база
Очаква се пазарът на органични продукти за грижа на кожата да достигне 22 милярда долара през 2024г.

Най-продаваните продукти от нишата са: масло за лице, прочистващи препарати за лице и кремове против бръчки.

Предизвикателството в нишата е да предложите добър продукт и да спечелите доверието на жените.

Идея за онлайн магазин № 2

Магазин за обувки за прохождане

Винаги ще се раждат бебета и винаги майките ще отделят част от бюджета си за отглеждането на своите рожби.

Нишата е силно конкурентна и за да успеем в нея е нужно или да фокусираме върху няколко конкретни продукта или да обхванем голяма номенклатура и да разчитаме на добрия дигитален маркетинг и оптимизация на онлайн магазина.

Основните продукти, на които можем да обърнем фокус са: бебешки обувки, бебешки буйки за прохождане, пантофи и детски дрехи.

Добре е да помислим и за пътеката, която извървява една майка в грижата за своето дете. Веднъж след като и спечелим доверието, трябва да съумеем да и предложим и друг продукт, които е подходящ за възрастта на малчугана.

Идея за онлайн магазин № 3

Онлайн магазин с насоченост към домашните любимци

Хората са склонни да отделят все по-голяма част от месечния си бюджет са своите домашни любимци в света на електронната търговия.

Сред основните движения на модерното западно общество се наблюдава и развитие на хуманност и човечност ,към животните, в западно развитите общества.

Пазарът предоставя стабилни проценти на печалба, като има възможност за продаване на собствени продукти и дропшипинг на част от известните марки.

Конкурентността на нишата е сравнително малка, което създава ниска граница за навлизане на пазара.

Как се прави счетоводство на онлайн магазин

Идея за онлайн магазин № 4

Онлайн магазин за щамповане на дрехи

Винаги ще искаме да сме модерни, да получим подхвърлянето „яка тениски“

Това е ниша в електронната търговия,  която съществува от деситилетия и поради своята специфика маржовете са сравнително малки. Поради спецификата на продуктите е нужно да поддържаме широка гама от размери.

За да се справим с това предизвикателство е нужно да се фокусираме върху отделен сегмент:

 • Домашни любимци
 • Животни
 • Музика и кино
 • Спорт и фитнес
 • Тинейджъри

Основното предизвикателство при стартирането на електронен магазин за щамповани дрехи е създаването на “viral” продукт, което се постига с проба грешка.

Съвет: Може да започнете със създаването на Facebook страница, с цел проучване на аудиторията.

Идея за интернет бизнес № 5

Онлайн магазин за био храна

Според пирамидата на Маслоу след като задоволим дадена своя потребност започваме да мислим и да желаем за друга. Западните общества задоволиха доста по-рано своята потребност от храна и започнаха да обръщат внимание на нейния произход.

Високата покупвателна способност на таргет аудиторията и добавената стойност за храните предоставя високи възможност за марж.

Основните предизвикателства пред нишата са:

 • Изграждане на отношения с фермите
 • Логистичния процес за доставката на храните
 • Контрол на качеството

Идея за онлайн магазин № 6

Онлайн магазин за умни устройства

Можете ли да си представите къща, в която всички домашни устройства са свързани с интернет и могат да бъдат контролирани от разстояние.

Чрез развитието на технологиите през последните 30 години, голяма част от устройствата, които бяха част от фентъзи киното, сега вече са реалност.

Очаква се индустрията да се развие с главоломни темпове през следващите от 3 до 5 години, като завземе голям част от пазара на технологиите.

Поради икономическата ситуация в България, таргет аудиторията е все още сравнително малко, но се очаква през следващите до 5 години да се отвори голям пазар за продуктите.

Идея за онлайн бизнес № 7

Афилейт маркетинг

Целта на дигиталния маркетинг (онлайн маркетинга) е да популялизира даден продукт или услуга в интернет пространството. През последните години онлайн рекламата достигна ново ниво наречено афилейт маркетинг.

Идеята е популялизирането на даден продукт или услуга, чрез съдържание, и получаване на комисионна при всяка поръчка.

За да създадете работеща машина за пари е нужно да имате добри познания по SEO оптимизация и копирайтинг.   

Как да създадем онлайн магазин за детски дрехи